test
 

Om oss

IT-hårdvara lösningar över hela världen

Vi är Flex IT distribution

Etablerat i 1991 och nu de ledande cirkulära IT-specialister i Europa. Infotheek Groups varumärken har levererat hållbara hårdvarulösningar för organisationer inom den kommersiella och offentliga sektorn i över 25 år. Vi har alltid varit övertygade om relevansen av, och vårt ansvar och noggrann hantering av råvaror, vi ser det som vårt uppdrag att främja och påskynda övergången till en cirkulär ekonomi.  

 

Vi tror att det kan hanteras på olika sätt, och se stora möjligheter att minska råvaror och spara energi i IT-produktion processen. AvSkrivna IT-hårdvara, eller e-avfall, genererar en enorm global elektroniskt avfall berg. På grund av de många delar och råvaror som används i produkterna, de är svåra att återvinna och mycket värde går förlorad i den linjära produktionsprocessen. 

 

Vi gör allt vi kan för att se till att våra värdefulla råvaror skyddas och bevaras för kommande generationer. Vi gör detta genom att förlänga livscykeln för produkter på olika sätt, återvinna värde och skjuta upp nyproduktion så länge som möjligt.  

Det bästa valet

Varför välja Flex IT

Specialist Distributor in circular IT solutions

20,000 m² of stock

New, penultimate and refurbished hardware

IT rental and IT buy-back services

Next-Day Delivery: Throughout Europe

Higher margin than on regular products

Award winning service

With over 25+ awards across all platforms

Circular IT specialist

Leading circular IT specialist in Europe

We know time

Next day delivery to your customer

Om vår tjänst

Cirkulär IT-service

Vi representerar den smartaste affären. Genom att erbjuda ett alternativ för att köpa de senaste och bästa produkterna. För att spendera för mycket på hårdvara som inte gör en verklig skillnad för ett företags resultat, särskilt när budgetar är begränsade. Samtidigt representerar vi det bästa ekologiska alternativet; genom att minska behovet av resurser och minska avfallet. 

 

Vi är inkörsporten för att köpa renoverad hårdvara utan kompromisser. Vi gör cirkulär det hända, om det är tråg sälja ny utrustning med en garanterad återköp, genom hyra eller demo tjänster, eller genom att sälja bästa möjliga renoverade produkter. 

Det finns gott om alternativ till den senaste största IT. Att förlänga livscykeln är avgörande och inkluderar möjligheter som det återköp, renovering och erbjuda förnya och EOL modeller. Genom att återanvända en produkt är det inte i onödan återvunnet, vilket minskar behovet av nya produkter och knappa råmaterial.

 

Detta gäller även för de näst sista modellerna, returer eller ex-demo modeller som annars skulle gå in i avfalls processen oanvända. Genom att aktivt erbjuda dessa produkter kan vi bekämpa den globala bristen på råvaror. En annan fördel är för din plånbok! Din kund kan enkelt spara 40-60% när du köper renoverade istället för den nyaste modellen, medan din marginal är högre än på vanliga produkter.

Flexit mål

Vårt uppdrag

Ett samarbete med Flexit kompletterar dina tjänster och ger dig höga marginaler. Vårt samarbete syftar till att uppnå maximal avkastning på era projekt. Tillsammans kan vi till fullo underlätta din kund i alla IT-behov. Dessutom bidrar vi tillsammans med våra kunder till miljön genom att förlänga IT-utrustningens livscykel

Vår vision

We extend the life cycle of IT equipment

We help our customers save on management and maintenance

We help our customers save on hardware